До октомври може да се радваме на сладостта на смокините,

...
До октомври може да се радваме на сладостта на смокините,
Коментари Харесай

Вредни ли са смокините за здравето?

До октомври може да се радваме на сладостта на смокините, само че не трябва да прекаляваме с тях

Много е мъчно да не прекалим с този апетитен плод, изключително в този момент, когато е сезонът на смокините. Заради сладкия си и апетитен усет , смокините са желан десерт през късното лято и ранната есен, само че се оказва, че крият някои неприятни и неподозирани странични резултати.

Стомашни болки и отичане

Именно тъй като смокините са дребни плодове е мъчно да преценим какъв брой от тях сме изяли. А прекаляването с този плод води до болки в стомаха и отичане. Ако сте с сензитивен корем или имате различен стомашен проблем, смокините единствено ще предизвикат или даже усилят неприятните чувства.

Слънчева сензитивност

Редовният банкет на смокини покачва чувствителността ни към слънчевите лъчи. Така кожата е застрашена от прибързано застаряване и също така е допустимо да се появят кожни обриви. При изобилна консумация на смокини и дълготрайно излагане на слънце, усилваме риска от рак на кожата.

 Вредни ли са смокините за здравето?

Абсорбация на калций

Смокините съдържат оксалати, които пречат на абсорбирането на калция от организма. Ако постоянно одобряваме огромно количество от плода (независимо дали е свеж, сушен или под формата на сладко), усилваме риска от калциев недостиг, който прави костите слаби и склонни към счупвания.

Кървене

В някои случаи, преяждането със смокини води до кървене от очите и даже от половите органи, както при мъжете, по този начин и при дамите. Ако това ви се случи, неотложно спрете приема на плодовете и в случай че кървенето не отмине, потърсете лекарска помощ. Най-често този признак се следи при преяждането със сушени смокини.

Кръвната захар

Смокините имат способността да понижават равнищата на кръвната захар в тялото. Това е чудесна вест за хората с високи равнища, само че за тези с ниски равнища, е целесъобразно да заобикалят потреблението на плода или да я лимитират до най-малко, с цел да се предпазят от нежелани реакции.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР