До официалното излизане на пазара на high-end процесорите AMD Ryzen

...
До официалното излизане на пазара на high-end процесорите AMD Ryzen
Коментари Харесай

Характеристики и цените на второто поколение процесори AMD Ryzen Threadripper

До формалното излизане на пазара на high-end процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ потомство, остана напълно малко време. Десетина дни преди формалния анонс, уеб порталът VideoCardz разгласява главните механически характерности на тези чипове.
Компанията AMD е подготвила четири процесора от семейството Ryzen Threadripper . Те се разграничават по броя на физическите ядра, тактовата периодичност и топлинния коефициент. Новата серия чипове се оглавява от 32-ядрения/64 поточен Ryzen Threadripper 2990WX. Този CPU работи с тактова периодичност от 3.0 до 4,2 GHz в boost режим и разсейва 250 W топлота. Цената на този процесор е $1800.

Кратките механически характерности на новите процесори са дадени в следната таблица:



Суфиксът в имената на новите процесори демонстрира целевата публика и TDP на тези чипове. Производителят показа, че процесорите, маркирани с WX са адресирани за разработчиците и основателите на наличие. Чиповете със постфикс X имат TDP 180 W и се чака да заинтересуват геймърите и запалянковците.

Според уеб-ресурса VideoCardz, на пазара в началото ще бъде показан старшия процесор AMD Ryzen Threadripper 2990WX. Останалите три чипа ще бъдат показани малко по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР