До обяд в изборния ден на 5 ноември 2023 г.

...
До обяд в изборния ден на 5 ноември 2023 г.
Коментари Харесай

БСП: Десетки граждани с „изгубени лични карти“ искат служебни бележки от МВР - Етрополе, за да гласуват

До обяд в изборния ден на 5 ноември 2023 година десетки жители са посетили районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Етрополе с изказванието, че са се изгубили персоналните карти и са им издавани служебни бележки.  По неофициална информация, на част от жителите персоналните им карти са били арестувани от локални лихвари. В седмицата преди балотажа  около офис за бързи заеми в същия сектор е видяно извънредно скупчване на хора. На 5 ноември 2023 година преди обяд инцидентно участвал към постройката на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи оператор с камера, е бил разпитван и застрашен да не снима от локален предприемач от кръга на „ Комарджиите “.  
Силно сме обезпокоени от създалата се обстановка и опцията за манипулиране на изборните резултати, настояват от Изборния щаб на Българска социалистическа партия в града. Кандидатът за кмет Владимир Александров от МК „ Българска социалистическа партия за  България “ (коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, „ Правото “) е подал сигнали до ОИК Етрополе, до министъра на вътрешните работи, до основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефа на ОДМВР – Етрополе и до началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Етрополе. В него той показва убеждението си, че институциите ще подхващат нужните дейности за това всички жители, поискали служебна записка в днешния ден, да бъдат проверявани дали персоналните им карти са с изминал период и в случай че са с подобен, да им бъде отказвано издаването, съгласно законите в страната.
„ Като директно виновни за организирането и провеждането на обективни избори, се обръщам към вас да заостря вниманието ви към протичащото се в гр. Етрополе и да следите за прецизното съблюдаване на изборния развой. Молим да бъде предоставена и информация на какъв брой поданици от община Етрополе са предоставени служебни бележки, с които им е позволено да гласоподават и какъв % от тези хора са били с изминал период на персонални карти “, се споделя още в жалбата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР