До няколко седмици Русия вероятно ще започне нова офанзива в

...
До няколко седмици Русия вероятно ще започне нова офанзива в
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО: Войната навлиза в критична фаза

До няколко седмици Русия евентуално ще стартира нова атака в Донбас. Това предвижда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди днешната среща на външните министри от Алианса в Брюксел, осведоми Българска национална телевизия. Столтенберг добави, че Съюзниците имат време да приготвят украинската войска.

Русия възнамерява мощно съсредоточена атака в Изтока на Украйна, съобщи Йенс Столтенберг. Той уточни, че в този момент се следи доста придвижване на съветски войски, които се отдалечават от Киев, с цел да се прегрупират и превъоръжат.

Целта е завладяване на целия Донбас и основаване на сухопътна връзка с окупирания Крим. Това е сериозна фаза на войната, уточни генералният секретар на НАТО.
" Съюзниците са решени да окажат спомагателна поддръжка на Украйна, в това число с противотанкови оръжия, системи за противовъздушна защита и друго съоръжение ", съобщи генералният секретар на алианса.
На част от срещата на НАТО ще участва и украинският външен министър Дмитро Кулеба. Съединените щати оповестиха, че доставят на Украйна защитно съоръжение против химически или биологични офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР