До Нова година информационната кампания Пиши, когато стигнеш“, насочена към

...
До Нова година информационната кампания Пиши, когато стигнеш“, насочена към
Коментари Харесай

Отиваш на кино - учат те да не пишеш по GSM-а докато шофираш

До Нова година осведомителната акция " Пиши, когато стигнеш “, ориентирана към предварителна защита на потреблението на мобилен телефон при шофиране, влиза в над 30 киносалона. Инициативата се осъществя взаимно сред Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ и Сдружение " Асоциация на българските киносалони “.

Информационният клип на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “, който приканва хората да не употребяват мобилни телефони до момента в който карат, се излъчва преди всяка прожекция в киносалони в София, Пловдив, Враца, Плевен, Видин, Кърджали, Ямбол, Търговище, Ловеч, Благоевград, Сандански, Сапарева Баня и Карлово. Видеото е с дълготрайност 20 секунди и образно демонстрира какви могат да са следствията, в случай че отделим даже единствено за няколко секунди вниманието си от пътя, с цел да отговорим на значимо за нас известие на телефона си.  

Очаква се акцията да доближи до над 400 хиляди фенове и се организира в един от най-силните интервали за киносалоните – когато феновете са най-вече, а хората чакат Коледните и Новогодишните празници. Затова и уредниците на акцията сплотяват старания, с цел да им напомнят, че няма по-важно от живота и да ги призоват да бъдат виновни на пътя.  

По данни на Министерство на вътрешните работи, през 2018 година са регистрирани 1634 тежки пътнотранспортни катастрофи единствено с едно транспортно средство (т.нар. самокатострофирали). При тях са починали 193 души и са ранени 2010 индивида. Експертите по пътна сигурност са безапелационни, че една огромна част от тях са претърпели случай, поради похищение на вниманието. Най-голям фактор за това е мобилният телефон. Затова Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ през тази година приканва – Пиши, когато стигнеш!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР