До началото на Олимпийските игри на 26 юли все още

...
До началото на Олимпийските игри на 26 юли все още
Коментари Харесай

Сексистки или просто секси - какъв е проблемът с новите олимпийски екипи на Nike

До началото на Олимпийските игри на 26 юли към момента има време, само че светът, както и спортистите, несъмнено, към този момент от дълго време са в трескава подготовка.
 Париж 2024 и Олимпийските игри без възбрана на секса - по какъв начин се приготвят французите
300 хиляди презерватива и без възбрана за секс - по този начин се вършат Олимпийски игри в Париж

Помислили са за всичко

В края на предходната седмица по време на събитие в Париж, от Nike са показали част от спортните екипи, които състезателите ще могат да носят по време на шампионата. Показани са дизайните на екипите на американските баскетболисти и лекоатлети, като тези на вторите обаче незабавно са провокирали възмутени реакции и мнения.

Причината е, че до момента в който екипите на мъжете са формирани от потник и къси панталони с дължина доникъде на бедрото, то тези на дамите са много по-изрязани и разкриват повече плът.

Според някои дамският дизайн много прилича спортното трико, което се е носило през 80-те години на предишния век. Други пък акцентират, че по този начин изрязан екипът ще изисква " комплицирано оформяне в зоната на интимната област ".

" Кой мъж е проектирал кройката на дамата? ", пита консуматор в онлайн пространството.

" Надявам се, че U.S.A.T.F. заплаща за кола маските за бикини зоната ", написа различен.

Бегачката и комедиантка Лора Грийн пък е качила закачлив рийл в Instagram профила си, в който се преструва, че опитва спортния екип, а по-късно споделя: " Чувстваме се добре, хм, ветровито ".

На фона на рецензиите и обвиняванията към Nikе в сексизъм, основният шеф по нововъведенията на компанията Джон Хоук, прецизира, че показаните дизайни на екипите както за дамите, по този начин и за мъжете, са единствено две от вариантите, които са планували за състезателите на олимпийските игри.

По думите му има " съвсем 50 неповторими елементи за мъжете и дамите и дузина дизайна за надпревари, основани особено за съответни събития ".

Жените ще могат да избират сред къси панталон, изрязан топ или потник и боди с къси панталони, вместо изрязани бикини за долнище.

По време на събитието в Париж не са били показани всички дизайни на спортни екипи, защото концепцията е била то да бъде един тип тийзър. Повече обаче ще бъде разкрито тази седмица на друго събитие в Ню Йорк.

В допълнение към причините си, Джон Хоук от Nike е декларирал, че от компанията са се съветвали със забележителен брой спортисти при всеки стадий от основаването на дизайна на екипите. И добавя, че сигурно има лекоатлети, които избират изрязани долнища, наподобяващи бикини.

На другия полюс обаче е американската шампионка по тичане Лорън Флешман, която акцентира, че не схваща по какъв начин това облекло, което сексуализира дамите, може да бъде стандарт.

" Отчасти тъй като считаме, че това ни носи най-вече финансови облаги от спонсори... Но дамите чупят върхове с рейтинги в спортове, в които не е нужно да носят истински бански костюм, с цел да се показват ", добавя тя.

Проблемът с въпросните изрязани екипи е, че младите спортисти стартират да ги одобряват като " пример ", който девойките считат, че би трябвало да възприемат, постоянно на стадий от развиването си, когато отношението им по отношение на телата им е нерешително.
 Онс Жабер на Australian Open - какво породи рецензиите към екипа й
Как екипът на една тенисистка стана мотив за насмешки

Онс Жабер понесе освен загуба от Мира Андреева, само че и рецензии

" Ако покажете това облекло на някой от W.N.B.A. (женската национална баскетболна лига - бел. ред.) или женския футбол, ще ви се изсмеят в лицето. Повече не би трябвало да го възстановяваме за леката атлетика ", приключва Лорън Флешман, представена от The New York Times.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР