До момента не са постъпили европейски средства за справяне с

...
До момента не са постъпили европейски средства за справяне с
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Помощи от ЕС за коронавируса най-рано в края на годината

До момента не са постъпили европейски средства за справяне с ковид, кой каквото и да ви изяснява, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Дали ще постъпят зависи от това дали ще бъдат признати предложенията на Европейска комисия, в този или различен тип. Според него настоящето предложение е положително за Европа и България, защото дава късмет освен за възобновяване, само че и за интензивно развиване на стопанските системи на страните членки.

" Кога ще постъпят зависи по кое време ще се одобри препоръчаният избавителен пакет на Европейска комисия за 750 милиарда eвро. От тях 12,8 милиарда евро са за България, от който малко над 9 милиарда е безплатно финансиране и малко над 3 милиарда е кредитен запас. При положително стичане на събитията можем да имаме решение в края на годината ", оповести Дончев.

Въпреки че имаме по-голям брой случаи на ковид, те са ясно географски локализирани, тестването е доста по-ефективно. По-скоро позволявам, че ограниченията ще са в огнищата, сподели още Дончев. По думите му в този момент сме в интервал, в който би трябвало да се ползват фини ограничаващи ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР