До месец тролей №5 ще свързва "Младост 1" с "Младост

...
До месец тролей №5 ще свързва "Младост 1" с "Младост
Коментари Харесай

До месец тролей №5 ще свързва "Младост 1" с "Младост 2"
До месец тролей №5 ще свързва "Младост 1" с "Младост 2"
Започна построяването на трасето на тролей №5 в „ Младост “. Така до месец линията ще свързва „ Младост 1 “ с „ Младост 2 “. Това разгласи пред БГНЕС зам.-кметът по превоз Евгени Крусев.

„ Отсечката е към 700 м. Не е кой знае какъв брой дълга, само че ще даде добра връзка на „ Младост 2 “ с всички централни елементи на София, защото тролейбусът прави както връзка с метрото на станция „ Младост 1 “, по този начин и с цялата централна градска част, преминавайки по бул. „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “. Де факто 5-цата ще удължи своя маршрут с една спирка – от настоящето обръщало, което се употребява от тролея в „ Младост 1 “ през новата пътна връзка, която беше построена в последните години и до „ Младост 2 “. На обръщалото ще продължат да стопират рейсове с номера 111, 113, 4, а тролейбус № 5 ще върти на обръщалото в Младост 2, където сега върти автобусна линия 306. Очакваме в границите на месец да бъде построено това трасе, защото става въпрос за създаване на контактно-кабелна мрежа и слагане на нови стълбове и по-късно към този момент ще бъде продължен и маршрута на самата линия “, описа Крусев.

Той добави, че това ще коства на общината 600 000 лева и това е първото ново тролейбусно трасе, което се построява в последните 20 години в София.

Запитан от БГНЕС дали е почнало построяването на контактно-кабелната мрежа в кв. „ Лозенец “, където стана ясно, че тролей ще замести трамвай № 6, Крусев сподели, че все още тези действия не са почнали, тъй като се вършат планове. Той посочи, че в средата на август ще стартира ремонтът на бул. „ Арсеналски “, а сега се вършат промени в плановите работи, както по каналната част включително подземните връзки, по този начин и по стълбовете, които ще носят бъдещата контактна мрежа. Зам.-кметът даде обещание построяването на тролейбусната линия да стартира в най-кратки периоди и да спазят обещанието си до края на годината в „ Лозенец “ да тръгне тролей.

Крусев разяснява и ремонта на тротоарите на столичната улица „ Цар Иван Асен II “, който провокира неодобрение измежду жителите на квартала. Те качиха и фотоси на ремонта в обществената мрежа. На тях се вижда, че майсторите са оставили големи незапълнени фуги, дистанции сред бордюра и самия тротоар, както и че са криви.

Зам.-кметът разяснява, че ще бъде изработен ремонт на ремонта и ще бъде потърсена отговорност от компанията за контрол, както и от строителя, който за своя сметка ще в профил некачествено осъществения ремонт. Той акцентира още, че действия по улицата са част от настоящата поддръжка на града. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР