До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за

...
До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за
Коментари Харесай

Отпадат таксите за роуминг между държавите от Западните Балкани

До месец ще бъде подписан Меморандум на равнище държавно управление за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкан. Това заяви пред публицисти министърът на превоза Ивайло Московски, който бе на откриването на Петата логистична бизнес конференция "Логистични хоризонти 2025 ".

"Това ще даде опция на телеком операторите да подпишат съглашение и между тях, с цел да паднат цените. Не може за имаме 6-7 лв. на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени ", разяснява министърът.

Ивайло Московски сподели още, че чака операторите да подпишат съглашението до края на годината.

През октомври по самодейност на българския еврокомисар Мария Габриел посланиците на шестте балкански страни организираха работна среща в Брюксел, на която разискаха опцията за основаване на пътна карта за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани.

Габриел уточни, че цифровата интеграция на Западните Балкани е неин приоритет. На срещата е породи и концепцията в бъдеще европейската самодейност wifi4eu да обхване и балканските страни.

Разширяването на тази самодейност в посока Западните Балкани би била неповторима опция за всяка една от страните - към тази опция са се обединили посланиците на Косово, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Сърбия, Албания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР