До месец приключват преговорите по 3-годишната програма за ежегодното увеличение

...
До месец приключват преговорите по 3-годишната програма за ежегодното увеличение
Коментари Харесай

До месец финализират преговорите за увеличение на заплатите в столичния транспорт

До месец завършват договарянията по 3-годишната стратегия за годишното нарастване с 10% на заплатите в столичния превоз. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС. Предложението за 3-годишната стратегия бе на синдикатите КТ „ Подкрепа “ и КНСБ. „ Аз го намирам за извънредно рационално и договарянията ще продължат, с цел да можем да го завършваме. Надявам се, че по този метод хората ще видят грижата за тях и второ – ще работят по-добре за жителите. В никакъв случай няма да позволи разреждане на линии или утежняване на качеството на превоза “, увери Фандъкова.

Тя напомни, че е признато и нейното предложение за изравняването на приходите на работещите в електротранспорта и автотранспорта. Наскоро приходите на водачите в превоза бяха нараснали за втори с 10%, което води до над 20% нарастване от началото на годината. „ Основният проблем е дефицитът на водачи и ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да запазим тези, които работят и да притеглим нови “, увери кметът на София.

Йорданка Фандъкова разяснява и следващия митинг на притежатели на парцели в кв. „ Горубляне “, които на няколко пъти блокират част от „ Цариградско шосе “и провокират огромно запушване. „ Правя към този момент няколко пъти среща с представителите на инициативния комитет. Те имат своите учредения, само че тук приказваме за един развой, който в този момент стартира, а не е завършил. Подробен устройствен план на „ Младост “, който включва построяването на Източен парк е единствено в първичния развой на разискване. От една страна е желанието за построяването му, а от друга – правата на притежателите, които имат своите искания. Има опция в границите на разискванията да се разяснява този въпрос “, изясни столичният кмет. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР