До месец и половина ще изработим новата стратегия на Българската

...
До месец и половина ще изработим новата стратегия на Българската
Коментари Харесай

До месец и половина ще изработим новата стратегия на Българската банка за развитие: Министър Карадимов

До месец и половина ще изработим новата тактика на Българската банка за развиване. Сформираме работна група, в която ще вземат участие основни министерства, синдикати, работодатели, общини и специалисти. Българската банка за развиване може да бъде мощен пазарен сътрудник на страната, който да взе участие в основни браншове, където общественият бранш не може да се намеси. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа доцент доктор Росен Карадимов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Той акцентира, че новата тактика би трябвало да бъде направена според Закона за ББР. " Банката би трябвало да обслужва стратегически и структуроопределящи браншове ", съобщи Карадимов, като даде образец с лечебните заведения - по думите му ББР би могла да финансира задълженията им, като по този метод няма да се натоварва държавният бюджет, а банката като заемодател ще управлява разноските на болничното заведение.

Министър Карадимов съобщи, че за година и половина ББР се е трансформирала в една от най-прозрачните институции в страната. " За определяне на цялостна бистрота в Министерството на нововъведенията и растежа ще направя сходна форма на Консултативния съвет, който сътворих в Българската банка за развиване, с цел да има публичен надзор, следене на процедурите в границите на закона, разработване на ограничения, процедури и критерии ", изясни министърът.

Карадимов акцентира, че в структурата на Министерството на нововъведенията и растежа е и Фондът на фондовете, процедури по Плана за възобновяване и резистентност и две европрограми – за Конкурентоспособност с бюджет от 3 милиарда лева и Наука и бизнес – с бюджет 2.14 милиарда лева

Министърът на нововъведенията и растежа съобщи, че през 2024 година близо 1 милиарда лева потеглят към българския бизнес по двете европрограми.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР