До края на юли БСП ще внесе поредния вот на

...
До края на юли БСП ще внесе поредния вот на
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме вота до края на юли на тема корупция

До края на юли Българска социалистическа партия ще внесе следващия избор на съмнение против кабинета „ Борисов -3 " на тематика корупция. Това съобщи за БГНЕС водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която сервира венци в къщата-музей на Димитър Благоев в Банкя.

„ Националния съвет реши да упълномощи парламентарната група на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение за корупция. Мотивите са явни всеки ден. Правителството дава съображение за подобен избор. Ние внасяхме подобен избор, той беше несполучлив и ще го повторим още веднъж ", изясни водачът на социалистите.
Нинова посочи, че нейната концепция е била преди внасянето на вота на съмнение да се организира национална подписка за оставка на държавното управление. Едва като получат националната поддръжка и " сила " вотът да се внесе през септември. Идеята обаче е била отхвърлена, както и предлагането за митинги против ръководството на държавното управление.
Междувременно някогашният енергиен министър Румен Овчаров съобщи в изявление по националната телевизия, че не има вяра и този избор на съмнение да мине. Според Нинова обаче, „ в случай че гледаме математически и от практиката до момента всички други парламентарни сили се сплотяват към ръководството, просто, тъй като си гледат партийния интерес, желаят да изкарат мандата до дъно ".
Корнелия Нинова не чака и този път Патриотите и Движение за права и свободи да ги поддържат. Вотът в пленарна зала за нея е още една опция да си изложат претекстовете.

Това ще бъде пети избор на съмнение, който инициира левицата против кабинета „ Борисов 3 " и втори на тематика, обвързвана с корупцията. Останалите опити за събаряне на държавното управление опозицията стимулира с неуспехите му с сферите на опазването на околната среда, опазването на здравето и сигурността.
Българска социалистическа партия отбелязва през днешния ден 164 години от рождението на създателя на проведеното социалистическо придвижване в България Димитър Благоев. Той е роден в село Загоричане, Егейска Македония. През 1891 година основава първата социалдемократическа партия на Балканите, която след Първата международна война се преименува в комунистическа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР