До края на януари гражданите ще могат да купят е-винетка от

...
До края на януари гражданите ще могат да
купят е-винетка от
Коментари Харесай

До края на януари гражданите ще могат да купят е- винетка от над 4500 точки в цялата страна

До края на януари жителите ще могат да купят е-винетка от над 4500 точки в цялата страна. Няма провал на електронната система, а механически проблеми при въвеждането на нов и комплициран артикул, които се отстраняват незабавно, сподели инж. Светослав Глосов, ръководител на УС на АПИ, в изявление за „ Неделя 150 “ по БНР. Правим разбор на проблемите и най-вероятно ще предявим искания към изпълнителя, според контракта, за неспазване на графиците. Той акцентира, че досега не е платена и стотинка на изпълнителя на електронната система "Капш ".

В момента жителите могат да купят винетка по четири метода: от апарати за самотаксуване, уеб страницата www.bgtoll.bg и мобилното му приложение, на каса в офисите на Областните пътни ръководства и на Мобилния оператор „ А1 “. Вече се продава и на касите на „ Еasypay ”, като постепенно ще ги има в цялата страна. От следващата седмица поетапно ще се продават на каса и в огромните вериги бензиностанции – „ ОМВ “, „ Петрол “, „ ЕКО “, както и в клоновете на „ Български пощи “. До месец ще стартира и продажбата през банкоматите на БОРИКА. Системата се разширява непрекъснато, заяви инж. Глосов.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ с изключение на терминали за самотаксуване към този момент са оборудвани и работни места за продажба на е-винетки в брой на каса. Такива ще има и на „ Кулата “, на Дунав мост при Русе и на „ Капитан Андреево “. Апарати за самотаксуване са инсталирани на пунктове „ Отоманци “, „ Гюешево “, „ Капитан Андреево “, „ Дунав мост “ – Русе, „ Кардам “, „ Дуранкулак “. Монтирани са устройствата и на „ Станке Лисичково “, „ Златарево “ и „ Оряхово “.

Въвеждането на електронна винетка е само част от продукта тол система, който ще бъде изцяло въведен през август тази година, когато ще започва тол таксуване за колите над 3,5 тона, сподели инж. Глосов.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР