До края на януари докладът за избор на нови изтребители

...
До края на януари докладът за избор на нови изтребители
Коментари Харесай

До края на януари докладът за избор на нови изтребители ще бъде обсъден от МС

До края на януари отчетът за избор на нови изтребители може да бъде разискван от държавното управление, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той изясни, че е продължен срокът за подаване на предложения за доставка на нови патрулни бойни кораби и на нови бойни машини за пехотата.


Общо четири са офертите за доставка на нови изтребители. Съединени американски щати оферират F-16 и F-18, Швеция - " Грипен ", а Италия - втора ръка " Юрофайтър ".

Красимир Каракачанов съобщи, че още през днешния ден може да получи отчета на политико-ведомствената комисия за избор на нов изтребител за българските въоръжени сили ".
Красимир Каракачанов - министър на защитата: " Не съм им давал период и час, това, което е открито от работата на двете комисии, ще го обработим и ще го внесем в Министерски съвет.
Той заяви още, че се постанова удължение на периода за подаване на предложения за доставка на два нови патрулни кораба за Военноморски сили.
Красимир Каракачанов - министър на защитата: Становището на контраадмирал Петев е, че можем да го удължим до 30 дни.
Началникът на защитата ген. Андрей Боцев посочи, че планът за нови бойни машини е подготвен, само че стартирането на процедурата ще стартира след празниците.

Министър Каракачанов организира обичайна предколедна видеоконферентна връзка с военните ни контингенти зад граница.

В момента над 200 военнослужещи от Българската войска извършват 8 задачи и интервенции в разнообразни елементи на планетата.

Във връзка с годишнината от атентата в база " Индия " в Ирак, министърът награди военнослужещи от запаса, които тогава са взели участие в мироопазващата задача.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР