До края на седмицата здравното министерство ще преведе авансово месечната

...
До края на седмицата здравното министерство ще преведе авансово месечната
Коментари Харесай

Здравното министерство отпусна само 50 000 лв. на болницата във Враца, фалитът е факт

До края на седмицата здравното министерство ще преведе предплатено месечната дотация от 50 000 лв. на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, заяви шефът на болничното заведение Орлин Цветков. Това ще даде опция на управлението на болничното заведение в понеделник да даде на лекари, медицински сестри и личен състав задатъци от трудовите им хонорари за септември.
Припомняме, че по време на днешното съвещание на медицинския съвет на лечебницата шефовете на отделения взеха решение да подадат групово оставките си в петък. Лекарите към този момент бяха разбрали, че от министерството считат да им замажат очите с погашение на задатъци. Остават обаче повече от половината от възнагражденията за месец юли и цялата заплата за месец август, за които не е ясно по кое време ще им бъдат преведени. По тази причина обещаните пари обаче не склониха медиците да премислят и те обявиха ясно и изрично позицията си в писмо до Министерството на здравеопазването, Парламентарната комисия по опазването на здравето, РЗИ-Враца, РК на БЛС-Враца и медиите.
„ Уважаеми дами и господа,
Уведомяваме Ви, че заради тежкото финансово положение и неспособност за осъществяване от страна на личния състав на болничното заведение на главните отговорности, отговарящи на разпоредбите за добра здравна процедура, на свое съвещание Медицинският съвет на МБАЛ „ Христо Ботев “ АД – Враца, през днешния ден 03.10.2017 година взе решение: Да се подаде групова оставка на членовете на Медицинския съвет и целия състав на лечебното заведение. Връчване на предизвестията ще бъде осъществено до 06.10.2017 година “.
Днес врачанските лекари се срещнаха с ръководителя на БЛС доктор Венцислав Грозев. Той съобщи, че е извънредно угрижен от тежкото финансово положение на болничното заведение. Д-р Грозев е поел ангажимент пред сътрудниците си да сигнализира всички виновни институции за обстановката и да ги помоли да намерят решение на казуса.
„ Трябва да е ясно, че здравната система не се ограбва от лекарите, които работят в нея, а те даже се явяват донори, с цел да продължи да съществува. Не е обикновено търсена и работеща болница да се докара до банкрут “, безапелационен е доктор Грозев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР