До края на седмицата екипи на община Смядово трябва да

...
До края на седмицата екипи на община Смядово трябва да
Коментари Харесай

Подменят довеждащи водопроводи на смядовските села, в които бе обявено частично бедствено положение

До края на седмицата екипи на община Смядово би трябвало да подменят част от довеждащите водопроводи на трите обитаеми места, поради които бе оповестено отчасти бедствено състояние в общината. Това заяви пред публицисти кметът Иванка Петрова.

"Закупили сме тръби за довеждащи водопроводи, мъчим се да хванем всичката вода, която тече безусловно в гората. Мисля, че успяхме да го създадем през почивните дни в село Риш ", сподели тя и добави, че в ремонта са се присъединили и доброволци от селото.

"Продължаваме в Александрово и Веселиново, до края на седмицата това, което зависи от нас - ще го създадем ", съобщи Иванка Петрова.

Администрацията е закупила 1200 метра тръби, а ремонтът на водопровода ще коства над 20 000 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 1500 поданици на селата Риш, Веселиново и Александрово повече от два месеца са на воден режим.

"Проблемът е сериозен и през летните месеци се обостря, тъй като водата, която употребяват тези села, е каптирана. Няма други водоизточници и засушаването понижава водата.

Трябва да се търсят нови водоизточници, би трябвало да се сменят и водопроводните системи,каза кметът на община Смядово.

Иванка Петрова добави, че при срещи с поданици, те са изразили предпочитание да се възстановят остарели чешми, които да се употребяват за водоснабдяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР