До края на месеца броят на заразените с COVID-19 ще

...
До края на месеца броят на заразените с COVID-19 ще
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: До края на месеца броят на заразените с коронавирус ще се удвои

До края на месеца броят на инфектираните с COVID-19 ще се удвои, предвижда пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев. " Не виждам акция за имунизация, нито пък тя се прави като хората, нито се взимат ограничения. В 11 области в страната заболелите са над 100 на 100 000 на 14-дневна база. Средно за страната са 107. За София са 132-ма”, сподели още той.

" В деня, в който доктор Пенчев сподели, че би трябвало да се вземат ограничения в София, имаше 99,8 болни на 14-дневна база. В деня, в който той искаше да се вкарат ограничения съгласно прехваления нов проект, имаше към този момент 107. За страдание, не видяхме мерки”, разяснява Кантарджиев.

Той е безапелационен, че в тази обстановка е належащо да се подхващат дейности.

" В новия прехвален проект, в който няма нови неща, трябваше да се съобрази, че към този момент имаме едно доста мощно оръжие, а точно – ваксините”, сподели проф. Тодор Кантарджиев. И добави: " Да, през 2020 година затваряхме, само че тогава нямаше ваксини, нямаше маски за лекарите, нямаше О2 за болите. Каквото направихме, мисля, че го направихме добре. За страдание, това не се оценява”.

Запитан дали имунизациите могат да ни предпазят от новите разновидности на ковид, той разяснява: " Нашата страна подписа един контракт с най-големия производител сега на ваксини, тъй че в случай че през 2022г. и 2023 година настъпи някаква разновидност и би трябвало третата ваксина да се промени, компанията ще го направи научно обосновано, тъй че тя да работи против новата генетична линия. Българският народ би трябвало да знае, че е защитен”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР