До края на месец януари в България ще има възможност

...
До края на месец януари в България ще има възможност
Коментари Харесай

Ваксините на „Модерна“ ще са у нас до края на януари


До края на месец януари в България ще има опция да се слагат и имунизациите на „ Модерна “, заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. За момента обаче няма изясненост какво количество от нея ще постъпят в страната.

Ваксина ще има. Единственият метод да се оправим с това зло е имунизацията. 2021 година ще бъде година на основателната вяра, разяснява Кунчев пред Нова тв. До момента у нас са имунизирани 4 608 души, като 714 са записаните през вчерашния ден.

На 4 януари предстоят да дойдат още 20 хиляди ваксини. След това ще идват ваксини на седмична основа, което ще улесни доста логистиката, изясни още основният държавен здравен контрольор.

Количествата на доставени ваксини ще набъбнат след първото тримесечие, след него ще бъдат доставени до 200 хиляди месечно от „ Pfizer “.

Общо ще бъдат доставени над 13 милиона дози, които ще стигнат за цялото население. Кунчев чака през лятото да имаме набор от всички типове ваксини. По думите му през тази година доста са се подобрили изискванията за работа на медиците. Ако решим, че лекарите са значими, там би трябвало да влагаме, безапелационен е той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР