До края на месец април Инициативни комитети от граждани, регистрирани

...
До края на месец април Инициативни комитети от граждани, регистрирани
Коментари Харесай

До 30 април се приемат проектни предложения по Програма „Малки местни инициативи - Мездра 2024“

До края на месец април Инициативни комитети от жители, регистрирани в кметствата или кметските наместничества на обитаемоте места и образувани за осъществяването на съответния план, както и Сдружения на притежателите, регистрирани по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, могат да аплайват с планови оферти за финансиране по Програма „ Малки локални начинания - Мездра 2024 “.

Проектните оферти се одобряват до 17:00 часа на 30 април 2024 година в Център за административно обслужване при Община Мездра (гр. Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27, сутеренен етаж).

Допустими действия за финансиране по Програмата са:

• Рехабилитация на площадни пространства с прилежащите им тротоари и монтиране на пейки;

• Ремонт и създаване на огради и портални порти на гробищни паркове;

• Ремонт на съществуващи спортни и детски площадки - разчистване, пребоядисване и освежаване;

• Изграждане на алеи и тротоари;

• Създаване/ възстановяване/ съоръжение на зони за отдих;

• Изграждане/възстановяване на беседки;

• Подобряване на инфраструктурата в междублоковите пространства и в общите зелени площи;

• Залесяване, затревяване и зацветяване на терени, предопределени за зелени площи.

Максималната позволена стойност на едно планово предложение е 3 000 лева Средствата, които са заложени в Бюджет 2024 на Община Мездра за осъществяване на Програмата, са в размер на 20 000 лева

В период до 15 май 2024 година 9-членна комисия, назначена от кмета на общината, в която влизат по един общински консултант от групите съветници, регистрирани в Общински съвет (ОбС) - Мездра и специалисти от Общинската администрация, ще прегледа и оцени постъпилите планови оферти за административно и техническо сходство.

В период до 30 май ръководителят на комисията е задължен да внесе в Общински съвет отчет за работата на комисията, съпроводен от всички подадени документи, за одобряване от Общински съвет на класираните планове по Програмата за тази година.

Изпълнението на плановете ще започва от датата на оповестяване на листата с одобрените планови оферти, а крайният период за осъществяването им е до края на месец октомври.

Условията, реда, критериите и правила за кандидатстване по Програма „ Малки локални начинания - Мездра “ са оповестени в раздел „ Обяви “ на формалния уебсайт на Община Мездра, https://www.mezdra.bg/?p=69622, откъдето могат да бъдат изтеглени също Формуляр за кандидатстване по Програмата, Декларация за изискванията, при които финансовите средства се възвръщат и Декларация за резистентност и следваща употреба на плана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР