До края на март има възможност и да се състави

...
До края на март има възможност и да се състави
Коментари Харесай

Наталия Киселова: До края на март има възможност и да се състави ново правителство

До края на март има опция и да се сформира ново държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, и да се стигне до насрочване на избори " две в едно ". Това предвижда пред бТВ преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

При сполучливи договаряния нов кабинет може да има още до края на идната седмица, изясни тя.

" Мандатът може да бъде връчен и да бъде върнат сполучливо завършен, т.е. в идната седмица да има и гласоподаване за държавно управление. Вариант 2 е да бъде преминато през нов кръг съвещания, който да даде време на първата и втората по бройка парламентарни групи да търсят още по-дълго опцията за поддръжка в държавно управление ", разяснява доцент Киселова.

Ако връчването на първия мандат се забави, напъните по-скоро са за сформиране на държавно управление, счита конституционалистът. След това, стартира да тече времето и има седем дни мандатът да бъде върнат - сполучлив или не.

" Абсолютно действителни са и двете благоприятни условия – и да има, и да няма държавно управление, тъй като договарянията ще предопределят дали се отива към предварителни избори и дали въпреки със скърцане на зъби, ще поддържат държавното управление с мандата на ГЕРБ ", уточни доцент Киселова.

" Трябва да се изчерпят и трите благоприятни условия за сформиране на държавно управление и едвам, в случай че се провалят, могат да се насрочат предварителни избори. За да бъдат 2 в 1, дружно с европейските, това би трябвало да се случи до началото на април ", пресмята още тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР