До края на годината ще започнем изграждането на нова спирка

...
До края на годината ще започнем изграждането на нова спирка
Коментари Харесай

Изграждането на нова метростанция между Люлин и Обеля ще стартира до края на годината

До края на годината ще стартираме построяването на нова спирка на метрото, ситуирана сред станциите „ Сливница “ и „ Обеля “. Днес беше признат подробният организационен проект, който подсигурява строителството на новата станция, която ще обслужва кв. „ Обеля “ 1 и кв. „ Модерно предградие “. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата метростанция ще е основна и за връзка на метрополитен с националната жп мрежа. Станцията ще бъде завършена като интермодален хъб с новата жп гара „ Обеля “ и нова автогара за рейсовете от западното направление.

" Предложихме построяването на новата метростанция да бъде включено в Оперативна стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година Благодаря на общинския съвет, който през днешния ден одобри предлагането ни ", написа още Фандъкова.

Гарата ще бъде част от трасето София-Драгоман. Целта на този интермодален възел е да обслужва три посоки - София - Сливница - Драгоман, София - Кюстендил, София - Костинброд - Божурище - Банкя.

Освен това тази станция е обвързвана и с депото, а задачата е да се направи независим график по първата и втората линия. Сега влаковете през един отиват до втората линия. На първата те са през 3 минути заран, а на втората - през 6.

Фандъкова чака да получи поддръжка и за разширението на метрото към Софийския околовръстен път с две станции през регион „ Люлин “.

" За страдание, проектът за уголемение на третата линия през регион „ Слатина “ беше обжалван от няколко жители. Надявам се, че съдът ще прегледа проблема в най-кратки периоди, с цел да не се стопира строителството на план, който се чака от хиляди софиянци ", сподели още Фандъкова. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР