До края на годината ще има нов закон за движение

...
До края на годината ще има нов закон за движение
Коментари Харесай

Изцяло нов закон за движение по пътищата ще бъде обявен до края на годината

„ До края на годината ще има нов закон за придвижване по пътищата. Той би трябвало да бъде признат до края на мандата на този парламент “. Това разгласи министърът на превоза Росен Желязков на социална полемика през днешния ден, проведена от в. " 24 часа ".

По думите му, задачата на новия закон е да се понижат случаите с съдбовен излаз.

„ Десет институции дават отговор за пътната сигурност. В момента всяка една от тях стопира до такава степен, където са нейните пълномощия. Злободневието сега убива действието. Налагаме матрици на дебата, които убиват значителното. Имаме потребност от нов закон за придвижване по пътищата. Той ще бъде признат с ясното схващане, че страната би трябвало да наложи коректив на другите ползи – на бизнеса, на браншовите организации. Ние с нашите разногласия сега объркваме обществото каква е задачата ни. А тя е да няма произшествия, които водят до тежки пострадвания и гибел. Разсъждаваме дали да подобряваме образованието, инфраструктурата, техническото положение на колите “, сподели още транспортният министър.

Проверка на „ 24 часа “ демонстрира, че в настоящия закон за придвижване по пътищата, който е признат през 1999 година, са осъществени 75 ремонти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР