До края на август ще бъде доставен новият маркиращ кораб

...
До края на август ще бъде доставен новият маркиращ кораб
Коментари Харесай

Велик Занчев: До края на август ще бъде доставен нов кораб за маркиране на корабоплавателния път по Дунав

До края на август ще бъде доставен новият маркиращ транспортен съд за обозначаване на корабоплавателния път по р. Дунав. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на Министерска конференция на държавите-членки на Дунавската комисия. Събитието се организира през днешния ден в Белград по случай 70-тата годишнина от подписването на Конвенцията за режима на корабоплаването по р. Дунав.

Заместник-министър Занчев означи, че това е вторият кораб, който ще бъде доставен за ИА „ Проучване и поддържане на р. Дунав “ по план FAIRway Danube, финансиран от Механизма за свързване на Европа. „ С новата, модерна техника по-ефективно ще събираме информация за сериозните сектори, водните равнища и ще вършим по-точни прогнози за българо-румънската част на реката. В рамките на плана ще бъдат доставени и 9 автоматизирани станции, които ще мерят водните равнища в праговите сектори на реката “, добави още Велик Занчев.

Заместник-министърът срещна своите сътрудници с плановете за възстановяване на изискванията за мореплаване в българския сектор от реката. „ Те обгръщат както действия, свързани с доставката на плавателни съдове за проучвателна активност, маркиране на плавателния път, драгажно съоръжение, по този начин и ориентирани към съгласуван метод в даването на информации и прогнози, възстановяване на ръководството на водите, седиментите и морфологията на река Дунав “, акцентира Занчев. „ Целта ни е да реализираме по-добри условия за навигация, да понижим рисковете от наводнения и не на последно място да завишим качеството на услугите “, съобщи в умозаключение заместник-министърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР