До края на 2018 г. шестте най-големи банки в света

...
До края на 2018 г. шестте най-големи банки в света
Коментари Харесай

Най-големите банки създават криптовалута

До края на 2018 година шестте най-големи банки в света са решени да пуснат първите интервенции с виртуална валута. Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG и State Street се сплотиха към план за основаването на цифрова валута, която те възнамеряват да вкарат през идващите три години в предлаганите от тях банкови интервенции, заяви вестник The Financial Times.

Криптовалутата, която стартира да създава UBS, се споделя utility settlement coin (практични пари за плащане). В създаването също по този начин вземат участие Deutsche Bank, Santander, BNY Mellon и брокерската компания ICAP.

Банките също по този начин водят договаряния с централните банки и регулаторите и възнамеряват през 2018 година имат намерение да се договорят с тях за взаимна работа по въвеждането на първите интервенции с виртуална валута в края на идната година.

Въвеждането на технологията ще премине рез няколко стадия. Първият стадий, който би трябвало да бъде въведен до края на 2018 година, ще е осъществяването на заплащания с разнообразни валути сред банките. „ По-сложно ще бъде реализирането на заплащания в интервенциите с скъпи бумаги, защото самите те би трябвало да бъдат приведени в блокчейн”, споделя шефът по финансово софтуерни нововъведения на UBS Хайдър Джефри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР