До края на 2016 г. дължимият окончателен данък за доходите

...
До края на 2016 г. дължимият окончателен данък за доходите
Коментари Харесай

Окончателните данъци от доходи в чужбина се декларират до 30 април


До края на 2016 година дължимият финален налог за приходите от чужбина се внасяше настоящо, до края на месеца, идващ тримесечието на придобиването на приходите, и се заявяваше с подаване на декларацията за дължими налози по член 55 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отделно от това, получените през годината приходи се заявиха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на приходите (по член 50 от ЗДДФЛ) за годината на придобиването им.

От началото на 2017 година, както приходите, по този начин и дължимият за тях финален налог, подлежат на обявление от локалните физически лица единствено в годишната данъчна декларация. Данните се попълнят още веднъж в Приложение № 8.

Новият ред за обявление и внасяне на окончателния налог, изискуем от локални физически лица, се отнася за следните приходи, добити от източници в чужбина: дивиденти; ликвидационни дялове; лихви по банкови сметки; приходи от непринудено обезпечаване и обезпечаване (по реда на член 38, алинея 8 от ЗДДФЛ); приходи, добити от подмяна на акции и дялове по отношение на превръщане на сдружения (по глава деветнадесета, раздел ІІ от Закона за корпоративното подоходно облагане), които се таксуват с финален налог.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР