До колко години е редно синовете да живеят в семейния

...
До колко години е редно синовете да живеят в семейния
Коментари Харесай

Лентяи: Майка осъди синовете си на 40 и 42 г., изгони ги от вкъщи

До какъв брой години е редно синовете да живеят в фамилния дом? Оказва се, че освен в България пълнолетни мъже в трудоспособна възраст разчитат на мама за всичко. Една италианка подхваща съществени ограничения, когато нейните двама синове са на нейна прехрана и грижи дълги години.

75-годишна майка в Италия съумя да осъди и изгони двамата си пълнолетни синове, които са на 40 и 42 година и работят, оповестяват разнообразни източници.

Съдът в град Павия, област Ломбардия, застанал на страната на майката, която подала иск за извеждане на двамата мъже от вкъщи. Жената, която разказва синовете като " паразити " в правосъдните документи, твърди, че двамата живеят в фамилния апартамент, без да способстват финансово или да оказват помощ за поддържането на семейството.

The Guardian пък отбелязва, че майката неведнъж се е опитвала да помоли синовете си да живеят независимо, само че съгласно дамата " никой от тях не е желал ", базирайки се на италианския вестник La Provincia Pavese.

С решение от предходната седмица италиански арбитър постановява, че двамата мъже би трябвало да изоставен жилището до 18 декември.

" В законодателството няма наредба, която да приписва на пълнолетното дете безусловното право да остане в жилището, което е изключителна благосъстоятелност на родителите, срещу тяхната воля и единствено по силата на фамилната връзка ", написа арбитър Симона Катерби.

Въпреки че родителите са длъжни да обезпечават " прехрана " на децата си, съдията декларира, че в този случай това към този момент не е използвано, защото и двамата са на възраст над 40 години, написа ladyzone.bg.

Майката, която е пенсионерка и е разграничена с бащата на синовете си, живее с пенсия, която отива за закупуване на храна и поддържане на дома ѝ.

Според данни, представени от The Guardian, към 70% от хората в Италия на възраст сред 18 и 34 години към момента живеят в дома на родителите си, като 72,6% от тях са мъже, а 66% - дами.

Според The Evening Standard, аргументите за повишаването на броя на младежите, живеещи с родителите си, се дължат на фактори като икономическия климат и сегашния пазар на труда. През 2007 година италиански политик назова тези хора " bamboccioni ", или огромни бебета, които живеят с родителите си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР