До къде ще стигне ислямистката истерия в Турция? Границите на

...
До къде ще стигне ислямистката истерия в Турция? Границите на
Коментари Харесай

Ислямистите в Турция съвсем подивяха: Родният град на Диоген го разжалва, защото е грък

До къде ще стигне ислямистката нервност в Турция? Границите на упованията падат една след друга, само че към момента очевидно не сме видели режима в южната съседка в цялостния му искра. 

Сега измежду " враговете " към този момент публично се подреди и един от най-великите мозъци на Древността - философът Диоген.

Консервативната фондация Ербакан, основана в памет на някогашния турски министър председател Неджметин Ердоган, прочут като учителя на настоящия мощен човек в Анкара Реджеп Ердоган, изиска да бъде демонтирана статуята на мислителя, тръгнал да търси хора с фенер в ръка измежду бял ден.

Паметникът е на входа на черноморския град Синоп, в който е роден Диоген.

На спонтанна конференция пред статуята Исмаил Тезич, представител на фондацията в Синоп, разгласи, че те не са против художествените качества на статуята, само че считат, че мястото ѝ не е на толкоз представително място. Според него паметникът навявал погрешни асоциации, че градът е с гръцки генезис.

“Искаме статуята на Диоген да бъде махната от входа на Синоп и да отиде в двора на Балатлар (местна черква от византийстата епоха). Очакваме дейности и ще се борим до край ", сподели той.

Диоген е роден в Синоп през 412 или 404 година преди Христа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР