До голяма степен мисля, че опасност от фалит не съществува

...
До голяма степен мисля, че опасност от фалит не съществува
Коментари Харесай

Сираков: Изключително важно е да се класираме за евротурнирите

„ До огромна степен мисля, че заплаха от банкрут не съществува към този момент за Левски. Казахме го. Миналата година всеки ден носеше 2500 лв. рента, която се трупаше. Нямаше въпрос на избор. Когато отидохме в Национална агенция за приходите, сложиха изискването 50 на 50 и за една година да бъде изплатено всичко. След съществени диалози постигнахме сделката 70 на 30%. Когато го обявихме, някогашният изпълнителен шеф (б.р. - Ивайло Ивков) сподели, че в никакъв случай не би се съгласил на такова нещо и това ще погуби Левски. Видя се, че не е по този начин, а главницата е погасена “. Това разгласи притежателят на Левски Наско Сираков пред Дарик радио по отношение на финансовото положение на клуба.


" Имаме доста по-малки отговорности към Общината. Трябва да ги изплатим и тях по най-бързия метод и да погасим лихвите. Те към този момент не са толкоз страшни. За първи път от най-малко 10-15 години Левски няма лихвоносни отговорности към Национална агенция за приходите ", добави той.

Сираков разяснява и заплахата Левски да не се класира за евротурнирите през идващия сезон. " Ние ще се класираме за евротурнирите, в случай че заслужаваме. Има шест мача. Колкото повече спечелим от тях, ни приближава. Да, извънредно е значимо за всички в Левски да се класираме. Ще създадем всичко допустимо. Миналата година имахме сред 4-5 милиона лв. доходи от Европа. При всички положения ще е сериозен финансов удар, в случай че не се класираме, само че ще се оправим “, сподели той.

Сираков посочи, че се водят диалози с треньора Николай Костов за нов контракт и е чиста условност той да бъде подписан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР