До фактически оксиморон се стигна с казуса за къщата зад

...
До фактически оксиморон се стигна с казуса за къщата зад
Коментари Харесай

Незаконна къща няма да бъде съборена

До в действителност оксиморон се стигна с проблема за къщата зад Малката базилика в Пловдив. Борбата на притежателите на 4-етажната постройка, която е с височина над 10 метра (бел. ред. по проект в региона може да се строи до 10 метра височина, а въпросният парцел е 11.5 метра) продължава към този момент няколко години. Те са пробвали да си издействат статут на толерантност, но блъснали на камък, като отводът бил доказан даже от Върховния административен съд, прецизира Trafficnews.bg. Причината за заповедта за унищожаване на постройката е, че тя е противозаконна. Няма строително позволение и план за създаване.

Преди да изникне новата сграда в имота е имало остаряла кирпичена къща. Първоначално са били издигнати 2 етажа от новата сграда, само че по-късно е достроена. Пред противозаконния парцел има едноетажна сграда, която е настоящо кафене и е вход към жилищната част.

Незаконна или не обаче постройката няма да бъде отстранена най-малко към този момент. Заповедта за нейното срутване е отхвърлена от магистратите, макар че два пъти Административният съд в Пловдив и висшата инстанция удостоверяват незаконността на обекта. Причината - в административния акт на районната администрация за притежатели на обекта са посочени единствено две лица, а те са притежатели едвам на 1/5 от къщата. Този парцел се оказва съсобственост на рода от още четирима души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР