До две седмици да бъде готов изцяло мостът в село

...
До две седмици да бъде готов изцяло мостът в село
Коментари Харесай

Мостът на село Първенец ще бъде готов до две седмици

До две седмици да бъде подготвен напълно мостът в село Първенец, който като се изключи че разделя обитаемото място на две елементи, свързва селата Брестовица и Първенец.

В това бяха уверени зам.-областният шеф Лъчезар Бакърджиев и специалист на Областната администрация на Пловдив при осъществената от тях инспекция на място.

Конструктивните детайли на новия стоманобетонов мост са построени изцяло, следва полагане на хидроизолация и пътна настилка, след което мостът ще бъде изцяло подготвен за въвеждане в употреба.

До инспекцията, направена от представителите на Областната администрация, се стигна, тъй като по-рано денем на дежурния телефон постъпи сигнал от кмета на Първенец. Той сигнализира за повишаване на водното равнище и заливане на краткотрайния ръб, построен за обезпечаване на обходна пътна връзка. В резултат обходният път сред Първенец и Брестовица бе затворен поради придошлата река.

Изразени бяха и опасения, че при следващо повишение на водното равнище съществува заплаха от ново преливане на реката, разрушение на дигите и заливане част от селото, както и близките аграрни територии в региона на борда.

За да бъдат предотвратени сериозни и бедствени обстановки преди идното снеготопене и бъдещите интензивни превалявания, бе предложено на община Родопи да извърши инспекция и да реши дали е належащо запазването на краткотрайно построения ръб.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР