До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и

...
До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и
Коментари Харесай

До дни започва ремонт на шест улици в Дългопол

До дни започваме ремонт на шест улици в Дългопол и на една в с. Цонево. Средствата са обезпечени по Програмата за развиване на селските региони, осведоми кметът на Дългопол Георги Георгиев на провелата се среща на организацията на ГЕРБ в общината.

По думите му европрограмите са значим механизъм за обезпечаване на вложения, които да усъвършенстват средата за живот в обитаемоте места. " Стараем се да привличаме европейско финансиране за възобновяване на инфраструктурата, за което имаме и съответната планова подготвеност ", увери Георгиев. Той осведоми, че чака зелена светлина за европроектите за създаване на съвременен парк със спортни уреди на ул. " Никола Обретенов ", а също и за ремонт и саниране на административна постройка " Б " на общината и на Многофункционална постройка " Младост " в Дългопол. " Разчитаме да получим европейски средства и за плануваната реорганизация и ново обзавеждане на СУ " Св. Климент Охридски " в града.  Чрез план към Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда пък имаме упоритостта да изградим канализационна мрежа на седем улици в Дългопол ", добави още кметът.

Той посочи, че посредством осъществените от общината обществени планове европейската взаимност подсигурява и сериозна поддръжка за хората в неравностойно състояние - благоприятни условия за претовареност, развиване на обществено предприемачество, адаптиране на работни места за хора с увреждания, обезпечаване на образования за повишение на уменията. " За втора поредна година предоставяме обществени услуги на 78 консуматори с трайни увреждания или неспособност за самообслужване. Чрез Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица топъл обяд получават 100 души, измежду които обществено слаби и самотно живеещи ", напомни Георги Георгиев.

Той изрече признателност за поддръжката на държавното управление на премиера Бойко Борисов. " Със съдействието на страната влагаме в ремонта на към 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни прави в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където остарялата асфалтова настилка е мощно компрометирана. Общата стойност на реконструкцията е 1,7 млн. лева, които не бихме могли да отделим от бюджета на общината ", съобщи кметът.

Той бе безапелационен, че икономическият напредък и стабилността в страната са значима причина за развиването на общините. " В резултат на доверието, с което се употребяват в Европа държавното управление и представителите на ГЕРБ в европейските институции, гласът на България се чува в Европейски Съюз. Силните външнополитически позиции на страната ни са неоспорим факт, който ни носи единствено позитиви. Именно на тези мощни позиции изискуем и решението за сериозен растеж на евросредствата за България през идващия програмен интервал. Това значи повече вложения в районно развиване, инфраструктура, околна среда и претовареност, по-ускорени стъпки към високия стандарт на живот, който всички желаеме да има у нас и в частност във всяка от българските общини ", заключи Георгиев, разяснявайки идните евроизбори в качеството си на началник на ГЕРБ - Дългопол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР