До дни ще бъде оповестен първият български гражданин, на когото

...
До дни ще бъде оповестен първият български гражданин, на когото
Коментари Харесай

До дни САЩ санкционират българин заради корупция

До дни ще бъде оповестен първият български жител, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция, разгласи американският дипломат Херо Мустафа.

"САЩ имат желание да подхващат по-твърди ограничения, ограничения със зъби, в битката с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция ", заяви Мустафа.

По думите й сходна глоба е планувана за повече от един български жител.

Такава мярка се планува в раздел 7031(с) от наредбата за противопоставяне на клептокрацията и права на индивида, включена в годишния закон за систематизиране на бюджета на Държавния департамент.

С това законодателство се поддържат напъните на Съединени американски щати за битка с корупцията в международен мащаб, което директно визира ползите на външната политика, икономическата и националната сигурност на Съединените щати и на партньорските ни страни. То разрешава на Вашингтон да постанова възбрана за издаване на американска виза на непознати държавни чиновници и членовете на тяхното семейство, които са свързани с корупция.

"Впоследствие ще разгледаме целесъобразността да използван световния закон „ Магнитски” и други твърди ограничения. Ние не се отнасяме към този въпрос незадълбочено. За да назовем съответно лице, би трябвало да имаме доказателства. Този първи случай е доста явен и по тази причина взехме решение да действаме бързо ", обясни пред NOVA телевизия посланикът на Съединени американски щати.

За вероятните промени в българската конституция Мустафа уточни, че решението за каквато и да било смяна в Конституцията е на българското държавно управление, българския парламент и българския народ. "върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически разговор, което значи, че ще водим добър разговор с държавното управление и гражданското общество, с цел да обсъдим по какъв начин от страна на Съединени американски щати можем да предоставим нашите знания и най-хубави практики ", сподели дипломатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР