До дни ще бъде обявен компенсаторен механизъм за бизнеса за

...
До дни ще бъде обявен компенсаторен механизъм за бизнеса за
Коментари Харесай

Нинова с добри новини за тока, кого зарадва

До дни ще бъде разгласен обезщетителен механизъм за бизнеса за цената на тока след наложения мораториум върху повишаването на електрическата енергия за бита.

Това вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова след среща с представители на работодателските организации. Това е една от трите краткосрочни ограничения в поддръжка на бизнеса, за които са се разбрали участниците в днешната среща.

" Ще настояваме още за декември да има обезщетения за бизнеса поради високата цена на тока ", сподели Нинова.

Мерките за подкрепяне на компаниите, наранени от рестриктивните мерки, въведени поради коронавирус рецесията, да продължат и след 1 януари, е втората краткосрочна мярка, сподели Нинова. Тя посочи, че става дума за ограниченията " 80 на 20 " и " 60 на 40 ".

Третата мярка е дружно с бизнеса да се работи по оферти за правене на бюджета за 2022 година.

Намаляването на административната тежест, обвързването на образованието с стопанската система, с цел да има готови фрагменти, финансирането на компаниите и изключително на дребните, междинните и микропредприятията, са измежду средносрочните ограничения в поддръжка на бизнеса.

" Дългосрочно дружно ще работим по онази част от Плана за възобновяване и резистентност в частта за дребните, междинните и микро предприятията, с цел да се възползваме като стопанска система от средствата, предопределени за България " съобщи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР