До дни се очаква спортистът да бъде изваден от реанимациятаБившият

...
До дни се очаква спортистът да бъде изваден от реанимациятаБившият
Коментари Харесай

Треньорът на Красимир Анев: Той е силен - и физически, и психически

До дни се чака спортистът да бъде изваден от реанимацията

Бившият биатлонист и звезда на националния тим по биатлон на България Красимир Анев е изведен от медикаментозна кома. Все още се намира в реанимация под наркоза, само че е " безсънен, контактен и се възвръща бързо и без затруднения ".

Това заяви заDir.bgтреньорът му Георги Фъртунов, който се надява след този " преломен миг " за Анев нещата за него да тръгнат в позитивна посока.

До дни се чака спортистът да бъде изваден от реанимацията и изместен в поделение на ВМА. Освен Фъртунов, оптимисти за положението на Анев са и лекарите.

" Той е мощен - и физически, и душевен и имам вяра, че ще се възвърне изцяло. Надявам се по-късно нещата за него да тръгнат в позитивна посока, тъй като претърпя доста ", разяснява треньорът му. Той отхвърли да разяснява аргументите, довели до случая. По думите на Фъртунов, в случай че Анев желае, самичък ще разяснява случилото се.

Досега е известно, че някогашният биатлонист се е самопрострелял до язовир " Дренов дол " край Кюстендил. Оттогава 36-годишният състезател бе държан в изкуствена кома във ВМА, защото при изстрела е наранена долната част на белия му дроб. Впоследствие Анев претърпя интервенция, като в началото положението му се определяше като тежко, само че устойчиво.

Военната прокуратура работи по няколко версии за случая, една от които е евентуален опит за самоубийство.

Красимир Анев е измежду най-хубавите ни състезатели по биатлон - той е европейски първенец за юноши и мъже в самостоятелната дисциплинираност на 20 километра. Участва в три олимпиади - Ванкувър 2010, Сочи 2014 и ПьонгЧанг 2018.

В международната купа най-хубавото класиране на самоковеца е четвърто място в всеобщия старт на 15 километра при започване на 2015 година в немския град Оберхоф.

В края на кариерата си Анев имаше разногласия с управлението на федерацията, като тренираше само с Георги Фъртунов до 2020 година, когато се отдръпна от спортната си кариера./24 chasa.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР