До ден-два ще започне аварийното укрепване на пропадналия участък от

...
До ден-два ще започне аварийното укрепване на пропадналия участък от
Коментари Харесай

До дни укрепват свлачището на пътя Кричим-Девин

До ден-два ще стартира спешното подсилване на пропадналия сектор от пътя Кричим-Девин. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Все още не е ясно какъв брой ще коства възобновяване, защото следва правене на механически план.

Вчера следобяд на метри преди тунела рухна подпорна стена и подкопа сектор от към 30 метра, а мантинелата виси във въздуха. Това наложи затварянето на източното платно. Заради сериозната заплаха е неразрешено прекосяването на коли с над три тона и половина.

Пътят беше ремонтиран с европейски средства преди година. Строителната компания, направила реконструкцията, не е имала обвързване да обследва подпорните стени преди да постави новия асфалт. Рухналата подпорна стена е била построена при започване на 60-те години при строителството на язовирите Въча и Кричим.

„ За съответния сектор ще бъдат подхванати мероприятия по подсилване и правене план за спешно подсилване. След това ще бъде предоставен механически план за възобновяване на разрушената част от стената или за създаване на нова. Първото, което ще се направи, е да се разтовари откосът, с цел да не продължава да се срутва и да се укрепи съществуващата настилка”, изясни специалистът в ОПУ-Пловдив инж. Валентина Бакърджиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР