До 8 000 лева за финансиране на проекти за преустройство

...
До 8 000 лева за финансиране на проекти за преустройство
Коментари Харесай

МТСП отпуска до 8000 лева за преустройство на автомобил за хора с увреждания

До 8 000 лв. за финансиране на планове за преустрояване на лек автомобил за хора с трайни увреждания ще отпуска Министерството на труда и обществената политика по линия на Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност.

Набирането на планови оферти по двата съставния елемент на програмата стартира от през днешния ден и ще завърши на 12 май, оповестяват от пресцентъра на общественото министерство.

Стойността на всяко планово предложение по съставен елемент "Лична подвижност " ще се дефинира въз основа на документи, които съдържат техническите и финансовите параметри за нужното изменение на структурата на автомобила. Кандидатите, които все още нямат добита дееспособност за ръководство на МПС, ще получат и финансиране за курс за шофьорска брошура.

Деница Сачева: Съществен проблем у нас е неналичието на приюти

Право да аплайват по програмата имат хора с трайни увреждания с потвърден с решение на органите на здравната експертиза недостиг на долни и/или горни крака, които имат документ, че са физически годни да бъдат водачи, а изменението в структурата на транспортното средство е възможно, потвърдено със мнение от техническа работа. По първия съставен елемент ще се даде опция на претендентите да създадат жилищната си среда налична за хора с увреждания. По него ще се отпускат сред 10 000 и 100 000 лв., планувани за строително-монтажни работи, които целят построяването на рампи, подземни платформи и асансьори.

По съставен елемент "Достъпна жилищна среда " могат да аплайват притежателите на самостоятелни жилищни здания, които са с трайно увреждане, придвижват се с инвалидна количка или в чието семейство има такова лице. Проектни оферти могат да подават и сдружения на притежателите в етажната благосъстоятелност в жилищни здания, в които има човек с трайно увреждане, който се придвижва с инвалидна количка или в чието семейство има такова лице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР