До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо

...
До 48 часа след първите симптоми на грипа е необходимо
Коментари Харесай

Тежък грип ни удря по празниците, нужни са незабавни мери а не самолечение

До 48 часа след първите признаци на грипа е належащо да се вземат лекарства за противопоставяне на заболяването. В противоположен случай положението на инфектирания доста ще се утежни, разяснява проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.
По думите му целесъобразна е предварителната консултация с персоналния доктор, с цел да не се губи време за лекуване при вероятно заразяване.

"Обикновените простуди са десетина типове вируси, които засягат горните дихателни пътища. Обикновено това е хрема, сухата кашлица, възпаленията на очите, до момента в който грипът е нещо напълно друго. Той визира целия организъм - грипът "сграбчва " индивида в границите на два часа. Симптомите са болки в мускулите, болки в ставите, безусловно отвращение да се движиш, висока температура - това е доста значим признак, гърлобол, тежест в гърдите, суха непродуктивна кашлица, раздразнение от светлината ", изброява експертът.

"Ако грипът пристигна, би трябвало да се вземат ограничения неотложно. Две са медикаментите за грип, които да ги имаме на разположение, а културният човек авансово би трябвало да е разговарял с персоналния си доктор ", разяснява още проф. Кантарджиев. Какво да хапваме след грип Той поучава да бъдат избягвани към този момент заболели от грип, да се обръща внимание на персоналната хигиена и честото миене на ръце, както и да се избира свежият въздух през затворените пространства.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР