До 4000 фенове ще могат да гледат на живо двата

...
До 4000 фенове ще могат да гледат на живо двата
Коментари Харесай

До 4000 фенове ще гледат реваншите за Купата на България

До 4000 почитатели ще могат да гледат онлайн двата реванша от 1/2-финалите за Купата на България по футбол. Това се разбра, откакто министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев най-накрая разгласи, че ще бъде засилен контролът за съблюдаване на противоепидемичните наставления в българския футбол.

Като част от оповестеното през днешния ден ново стягане на ограниченията против разпространяването на ковид у нас беше обявено въвеждането на предел от 1000 души в един бранш по време на футболни мачове от шампионата или шампионата за Купата. Запазва се и условието за запълване на не повече от 50% от общия потенциал на стадионите, което значи, че на някои уреди в Ефбет лига допусканите ентусиасти ще са даже доста по-малко.

" При осъществяване на футболни мачове се разрешава до 1000 души на бранш, като се съблюдава съответната физическа отдалеченост. При останалите спортни надпревари навън пълняемостта да бъде до 50%, т. е. използваемостта на местата или през седалка, или в случай че няма седалка на това намерено спортно мероприятие, тогава да се съблюдава още веднъж физическата отдалеченост от метър и половина. Всичко това го вършим единствено и само за предпазване на здравето и живота на българските жители ", съобщи министър Ананиев на брифинг в Министерство на здравеопазването по обед.

В идващите 72 часа следва провеждането на два основни футболни дуела в София с евентуално засилено наличие на аудитория: " Левски " - " Локомотив " (Пд) на ст. " Георги Аспарухов " във вторник (23 юни) и " ЦСКА-София " - " Ботев " (Пд) на ст. " Българска войска " в сряда (24 юни) . Новите условия значат, че " сините " и " алените " ще би трябвало да позволен не повече от 3000 свои ентусиасти (максимум по 1000 в три от секторите) и до 1000 последователи в бранша за посетители.

Същото ограничаване ще важи и до края на плейофите в Ефбет лига, в които на процедура останаха единствено два мача, към които вероятно ще има по-сериозен зрителски интерес: " ЦСКА-София " - " Лудогорец " на 4 юли в столицата и " Лудогорец " - " Левски " на 7 юли в Разград .

Именно грубото неспазване на написаните правила в шампионата стана причина за закъснялото оживление на държавните органи във връзка с футбола. От подновяването на сезона при започване на месеца нито един клуб не съумя да накара почитателите си да съблюдават физическа отдалеченост на трибуните, като се настаняват минимум през две седалки един от различен. Това обаче направи усещане на здравния министър едвам след дербито сред " ЦСКА-София " и " Левски " (3:3) в събота, когато на ст. " Васил Левски " се събраха над 12 000 фенове, разпределени на тълпи от по 3-4 хиляди души в бранш .

Заради следващото очевидно нарушаване доцент Ангел Кунчев от националния действен щаб разгласи, че се постанова санкция от 3000 лева на управлението на Националния стадион . От БФС обаче не престават цялостното си безучастие макар уверенията, че " всеки, който нарушава противоепидемичните разпореждания, ще понесе своето наказване ". От рестарта на сезона на 5 юни до момента футболната централа трябваше да е наложила санкции на всички 14 елитни клуба поради 21 разнообразни мача от шампионата и два от шампионата за Купата на България, само че към момента няма нито един глобен тим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР