До 4 лв. стигна цената на предпазните маски в пловдивските

...
До 4 лв. стигна цената на предпазните маски в пловдивските
Коментари Харесай

Бум! Маските в Пловдив скочиха на 4 лева

До 4 лева стигна цената на защитните маски в пловдивските аптеки, само че е доста евентуално и изобщо да не намерите такива в наличност.

Цените на всички места са разнообразни. В една от аптеките цената е левче, само че фармацевтите продават не повече от 5 бройки едновременно. В друга цената е 1,80, само че най-често броя се търгува по 2 лв..

В обществените мрежи пловдивчани настояват, че около всеобщата неуравновесеност към ковид хората се презапасяват със скъпи маски, които до неотдавна са вървели по 17 лв. кутията, в която има по 50 бройки, т.е. по 34 стотинки на парче.
аптекари обясниха, че при последните доставки на маски, цените на едро са били такива, че броя на дребно би трябвало да се продава по 4 лева " Заради това шефката отхвърли да поръчва маски и в този момент нямаме никакви ", изясни фармацевтка от пловдивска верига аптеки. По думите й тези маски били доставени със аероплан от европейска страна и по тази причина били толкоз скъпи. " Какво ще вършим, когато психозата от ковид премине и маските отново паднат до действителната им цена от 15 стотинки? ", изясни дамата пред " Дарик ". Според постоянно пътуващите в градския превоз пловдивчани пък, в рейсовете върви търговия на черно с маски. Засега не е ясно каква е цената им там.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР