До 31 януари можем да платим 5% по-малко данък за

...
До 31 януари можем да платим 5% по-малко данък за
Коментари Харесай

Днес е последният ден, в който можем да платим данък с 5% отстъпка

До 31 януари можем да платим 5% по-малко налог за довнасяне, напомнят от Националната организация за приходите. За да се възползваме от тази опция, би трябвало да заявяваме и платим налога върху приходите си онлайн.

Друго изискване е да нямаме просрочени отговорности към хазната. Данъчната акция тази година стартира на 10 януари и ще продължи до края на април. От приходната организация предлагат декларациите да се попълнят по електронен път или с декларация с баркод.

В последния ден на този месец е крайният период и за самоосигуряващите се лица да трансформират типа на обезпечаването си. Декларация за дължими данъци подават до края на януари подават и предприятия и самоосигуряващи се лица, които през четвъртото тримесечие на предходната година са платили на физически лица приходи по извънтрудови взаимоотношения, наем или други, и са удържали предплатен налог върху тях.

От Национална агенция за приходите припомнят, че годишната декларация за облагане на приходите с баркод към този момент е оповестена на интернет страницата на Агенцията. Формулярът с баркод пресмята автоматизирано дължимия налог след попълване на нужната информация./ Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР