До 31 декември програмата на Музикалния театър е заредена с

...
До 31 декември програмата на Музикалния театър е заредена с
Коментари Харесай

Новогодишни концерти и спектакли в празничната програма на Музикалния театър

До 31 декември програмата на Музикалния спектакъл е заредена с празнично въодушевление. Трупата е в трескава подготовка на своите обичайни новогодишни спектакли, с които ще зарадва ценителите на оперетата и мюзикъла.



На 28 декември след едногодишно спиране поради пандемията, Музикалният спектакъл кани феновете на своя Новогодишен оперетен бал. По традиция балът е в зала 1 на НДК, с цел да събере огромния брой искащи да се допрян до блясъка и жизнеността на постоянно оптимистичния род на оперетата. Тази година за първи път наред с обичаните шедьоври на оперетната класика от Щраус, Лехар и Калман, в концерта-спектакъл ще прозвучат и известни оперни произведения от Бизе, Росини и Верди.



Другата изненада за феновете е специфичното присъединяване на Балет " Арабеск ".

Запазена марка на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК е и представянето на детска балетна школа. Билетите се продават през Ивентим и Билетния център на НДК.

На 30 декември от 19:00 часа артистите играят най-любимата оперета на българската аудитория " Царицата на чардаша ". Постановката на Музикалния спектакъл е класическа и в това време съвременна трактовка на оперетата на Калман, която ни придвижва в блестящата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестровка в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография. Режисьор-постановчик е Адриан Холендер от Австрия; режисьор - Марияна Арсенова; сценограф и художник на костюмите е Иван Савов.



В навечерието на Новата 2022 година - на 31 декември от 17 часа, Музикалният спектакъл кани феновете на най-популярната и обичана оперета на Щраус - " Прилепът ". Тази творба на Краля на валса обичайно се играе във всички огромни оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

За феновете на Новогодишния театър на " Прилепът " в Музикалния спектакъл на 31 декември ще има лотария с награди, която ще се тегли по време на маскения бал в двореца на Принц Орловски. Сюжетът в оперетата на Щраус е пъстър с комични обрати, които подлагат на тестване любовта и съпружеската честност на основните герои Айзенщайн и Розалинда.





В навечерието на Новата 2022 година с очакване тя да бъде по-добра от отминалата Музикалният спектакъл кани феновете на своите празнични спектакли. Билетите се продават на и на касата на Музикалния спектакъл - 02/943 19 79.

СНИМКИ: Музикален спектакъл
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР