До 31 август се въвежда временна забрана за движение и

...
До 31 август се въвежда временна забрана за движение и
Коментари Харесай

Без коли до хижа Вихрен в Пирин

До 31 август се вкарва краткотрайна възбрана за придвижване и паркиране на коли в част от пътя Банско - хижа "Вихрен ", оповестиха от пресцентъра на общината.

Забраната важи от местността "Шилигарника " до хижа "Вихрен " и е за часовия период от 8 до 16 часа. Тя няма да се ползва за коли със специфичен режим на придвижване.

От пресцентъра показват, че ограничаването се постанова поради изключителната натовареност на пътния сектор, което основава действителна причина за пътнотранспортни катастрофи.

Предвидени са места за паркиране на колите в местността "Шилигарника ", допълват от община Банско. Контролът за съблюдаване на възбраната ще бъде упражняван от органите на Министерство на вътрешните работи и чиновници на дирекция Национален парк Пирин ".

Преди няколко седмици от община Банско оповестиха, че до 15 септември автобусна линия ще обслужва туристите по маршрута Банско - местността "Шилигарника " - хижа "Вихрен " и назад. Автобусите по нея се движат три пъти на ден, а часовете за потегляне са съобразени с придвижването на туристите в планината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР