До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне

...
До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне
Коментари Харесай

Удължиха срока за внасяне на осигурителните вноски от еднолични търговци

До 30 юни се удължава срокът за обявление и внасяне на окончателните обществени и здравни вноски за едноличните търговци, в това число и за тези, които заплащат патентен налог, както и за земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, оповестяват от Националната организация за приходите. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица, срокът за обявление и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 година остава 30 април 2020 година

Приходното ведомство припомня, че подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета могат да се правят посредством портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите.

Националната организация за приходите поучава клиентите си да употребяват електронните услуги. Все отново структурите на Национална агенция за приходите не престават да работят и да обслужват клиенти при спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата. Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nap.bg/page?id=762.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР