До 30 септември 2019 г. е крайният срок за подаване

...
До 30 септември 2019 г. е крайният срок за подаване
Коментари Харесай

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации в НАП-Варна

До 30 септември 2019 година е крайният период за подаване коригираща декларация при разкриване на неточност в заявените данни и условия, основата и избраните отговорности за приходи, добити през 2018 година, напомнят от НАП-Варна.

През Кампания 2019 от Национална агенция за приходите Варна от време на време бяха уведомявани лицата и компаниите с налична в системата на Национална агенция за приходите неточна годишна данъчна декларация. От началото на годината досега са издадени 1 093 известия до физически лица за премахване на несъответствия в подадената годишна декларация за налога върху приходите им. Доста по-малък е броят на компаниите, известени по отношение на премахване на несъответствия в подадена годишна декларация за данъчния финансов резултат и дължимия годишен корпоративен налог за 2018 година Едва 130 са издадените известия от Национална агенция за приходите.

В Национална агенция за приходите Варна бяха подхванати и акции по отношение на групи задължени лица по отношение на непринудено съблюдаване на отговорностите. Бяха изпратени 445 предложения до физически лица за подаване на коригираща декларация по отношение на непозволено прилагане на данъчни облекчения, като досега са подадени 225 коригиращи заявления. Кампания бе стартирана и по отношение на земеделските стопани – за 248 се откри, че са с неточни заявления и досега са подадени 89 коригиращи заявления.

Напомняме, че компаниите могат да подадат коригираща годишна декларация единствено по електронен път с дипломиран електронен автограф. Физическите лица мога да го създадат по един от различните способи – на място в офиса на способената териториална дирекция, по пощата или по електронен път с дипломиран електронен автограф или личен идентификационен код.

За повече информация можете да се обръщате към формалните телефони за информация на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна – (052) 360 888 и (052) 360 885 или на националния телефон на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР