До 30 април 2024 г. се удължава срокът на Програмата

...
До 30 април 2024 г. се удължава срокът на Програмата
Коментари Харесай

Кабинетът удължи срока на програмата за подпомагане на бежанци от Украйна

Д о 30 април 2024 година се удължава срокът на Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България, призната през 2022 година, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. При удължаването се резервират в този момент настоящите условия. Това предаде .

С решение от 2022 година Министерският съвет приема Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България, като оттогава до момента срокът ѝ е удължаван няколко пъти. Съгласно решение на Министерския съвет от 29 септември 2023 година той изтича на 31 декември 2023 година, само че ще бъде продължен.

Със заповед от 4 септември 2023 г.  министър-председателят сътвори работна група за създаване на Програма за филантропично подкрепяне и интеграция на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България. Предстои завършване създаването на нова стратегия, след което ще бъде извършена процедура за нейното координиране и одобрение от Министерския съвет.

С новата стратегия ще се очертаят ограниченията по предпочитани области, които да обезпечат опция за живот и реализация на лицата с предоставена краткотрайна протекция в България, с произлизащите от това права и отговорности. Ще се сътвори ясна и транспарантна система за разселените лица, която ще обезпечи опция за по-ефективна работа на администрациите и превъзмогване на провокациите, пред които е изправена България като приемаща страна, прецизират от държавната осведомителна работа. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР