До 3 пъти в годината можем да бъдем глобявани, ако

...
До 3 пъти в годината можем да бъдем глобявани, ако
Коментари Харесай

При шофиране без винетка: Шофьорите ще бъдат предупреждавани, има таван на глобите


До 3 пъти в годината можем да бъдем глобявани, в случай че караме без винетка. Това са част от признатите промени в закона за пътищата.

Случайно при инспекция на пътя Милан Рашевски схваща, че е извършител. Купил е винетка, само че поради неточност в системата се оказва, че стикер няма, а санкциите му за 3 месеца са за над 10000 лв..

Снимка: Редакторски екип


„ Показах им извлечение, че съм превел 97 лв. и споделиха, че има някаква неточност в системата. Това граничи с институционален тормоз “, разяснява водачът.

Според признатите промени в сходни обстановки към този момент ще бъдем уведомявани - по поща, телефон или със известие по телефона.

Снимка: Редакторски екип


Известия ще получаваме и 2 седмици преди приключването на винетките ни, а в случай че сме нередовни и нямаме стикер - може да бъдем санкционирани единствено 3 пъти в годината.

Така оптималната санкция става до 900 лева Мярката се вкарва със задна дата - от 2019 година. Агенция Пътна инфраструктура ще би трябвало да възвърне парите на всички извършители, санкционирани четири или повече пъти.

Снимка: Редакторски екип


„ При повече от 3 наложени наказания, без значение какъв вид са - дали поради липса на винетка, или сбъркани данни те ще бъдат възобновени “, изясни доцент Георги Балабанов, специалист от Националното ТОЛ ръководство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР