До 2500 евро глоба ще плащат родителите в Германия, които

...
До 2500 евро глоба ще плащат родителите в Германия, които
Коментари Харесай

Германия въведе глоби за неваксинирани деца

До 2500 евро санкция ще заплащат родителите в Германия, които не са си имунизирали децата си против морбили, съобщи ДПА.

Днес Бундестагът (долната камара на федералния парламент в Берлин) е одобрил с голямо болшинство проектозакон за наложителна имунизация на децата, постъпващи в бюджетни и частни просветителни институции (детски градини и начални училища). Ако родителите не могат да показват документи, че техните наследници са били ваксинирани против заразното заболяване, на възрастните ще им бъде налагано парично наказване.

Първи случай на морбили във Варна. Заразеният е работил на летището

"Мярката е ориентирана към отбрана на нашия най-безценен капитал – идните генерации ", е споделил немският здравен министър Йенс Спан. Той е допълнил, че законът обгръща и работещите в детските градини и учебните заведения. "Задължителната имунизация е изискване и за приемане на бежански статут и позволение за непрекъснато престояване във Федералната република ", е показал още Спан.

Противник на нормативният акт е декларирал, че законът не взема решение казуса. "Основният континент на инфектираните с морбили са възрастните хора ", е споделил лекар Щефан Рабе – член на организацията "Лекари за осведомен избор ". "От 498-те случаи на болестта, регистрирани от началото на 2019 година, пациентите сред пет и девет години са едвам 37 ", е показал още той. Медикът е допълнил, че ще апелира решението на депутатите в Конституционния съд.

Д-р Мангъров: Трябва да се имунизираме

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР