До 2020 г. флаш технологията ще изчезне напълно от интернетЗа

...
До 2020 г. флаш технологията ще изчезне напълно от интернетЗа
Коментари Харесай

Само 8% от уеб потребителите се натъкват на Flash

До 2020 година флаш технологията ще изчезне изцяло от интернет

За малко време HTML5 съумя да изтласка технологията Flash от уеб уеб страниците

Все по-малко консуматори се натъкват на Flash наличие в уеб, сочи статистика за аудиторията на най-популярния браузър – Chrome, оповестена от BleepingComputer.com.

От няколко години интернет е в развой на преход от технологията Flash на Adobe към по-съвременната разработка HTML5. Сред най-големите пропагандатори на тази промяна са Гугъл и Apple, с помощта на които HTML5 реализира изключителни резултати за малко време.
още по тематиката
Данните сочат, че от началото на годината едвам 8% от потребителите на браузъра Chrome зареждат най-малко една уеб страница с Flash наличие. За съпоставяне, през 2014 година този индикатор е бил 80%.

При тези темпове на оттегляне, може да се допусна, че към 2020 година, когато Adobe публично ще приключи поддръжката на Flash Media Player, технологията на практика ще изчезне от мрежата.

Същевременно, статистиката на Гугъл демонстрира, че над две трети (68%) от трафика в браузъра Chrome за Android и Windows, както и над 78% от трафика в Chrome OS и macOS се падат на уеб сайтове, употребяващи сигурния протокол HTTPS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР