До 2000 души ще бъдат съкратени от завод Арсенал“, става

...
До 2000 души ще бъдат съкратени от завод Арсенал“, става
Коментари Харесай

Сериозни съкращения в завод Арсенал

До 2000 души ще бъдат съкратени от цех „ Арсенал “ , излиза наяве от съобщение на сдружението до Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Казанлък. В момента в оръжейницата работят близо 9000 души. Мярката ще влезе в действие от 29 април.
Основната причина за решението на управлението е спадът на поръчките към завода поради сложната и непредсказеума обстановка на интернационалните пазари през последните месеци, се споделя в известието на изпълнителния шеф Николай Ибушев.
„ Понижаването на интернационалните цени за барел петрол дава своето директно отрицателно отражение върху обичайните купувачи на продукцията на " Арсенал " и техните бюджети. Като резултат е налице стесняване на бюджетните разноски за защита и внезапно понижаване на поръчките и договорите, което директно рефлектира върху компаниите от отбранителната промишленост, каквато е „ Арсенал “ (Казанлък).
Кризата с ковид в международен мащаб и потребността от съществени разноски и вложения в областта на опазването на здравето, също съществено измества фокуса на ползи от страна на обичайните сътрудници на сдружението, което също се отразява като спад на поръчките. Проблемите на трансграничните интернационалните транспортни коридори води до закъснение на доставките на принадлежности, химикали и други, нужни материали за производството, както и за експедицията на готовата продукция. „ Арсенал “ Казанлък е 100% експортно насочена компания, която разчита и съществува единствено от външни поръчки. Към момента те са доста редуцирани и не разрешават да се поддържа досегашния брой на заети в сдружението, сподели още инж. Николай Ибушев.
Броят на хората, които ще бъдат съкратени е обсъждан на срещи със синдикалните организации в него. Изработени са и критерии, на база, на които ще се подхващат персоналните решения за редуциране при съблюдаване на Кодекса на труда.
„ Освободените служащи и чиновници ще се употребяват от допустимо най-благоприятните разновидности за компенсации, планувани в законодателството, Колективният трудов контракти и финансовото положение на сдружението “, безапелационни са от управлението на сдружението.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР