До 2 седмици прокурорите ще имат яснота дали ще повдигнат

...
До 2 седмици прокурорите ще имат яснота дали ще повдигнат
Коментари Харесай

До седмици решават за ново обвинение срещу Прокопиев

До 2 седмици прокурорите ще имат изясненост дали ще издигнат ново обвиняване против медийният магнат Иво Прокопиев, научи Lupa.bg от свои източници в прокуратурата. Обвинители разкрихa пред медията ни, че акцията, която се извърши преди дни, няма връзка с делото против богаташа. Те разкриха, че става дума за злоупотреби с акции, които са почнали преди към 20 години, само че траяли в един доста дълъг интервал, следите към момента не били прикрити и имало задоволително доказателства за нарушение на закона.

Все отново с цел да сигурни - дали да издигнат ново обвиняване, проверяващите са назначили експертна инспекция, като специфични финансисти ще би трябвало да отговорят дали има осъществено закононарушение.

Медията ни научи, че се е иззела много огромна документи, а криминалистите атакували офисите на Прокопиев до момента в който той бил в чужбина, с цел да лимитират до най-много намесата на авторитетната персона.

На 12 юни Специализираната прокуратура влезе в офис постройката на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание. Там се обитават офиси на "Алфа финанс холдинг ", обвързвана с предприемача Иво Прокопиев. Той е обвиняем със Симеон Дянков и Трайчо Трайков поради продажбата на ЕРП-тата, където медиатор беше друга негова компания - "Булброкърс ". Тя обаче е на различен адрес.

Срещу Прокопиев се води и друго следствие - за пране на пари, обвързвано с приватизацията на "Каолин ". То е в Софийската градска прокуратура. Предпирятието беше приватизирано през 90-те, по-късно добито от "Алфа финанс Холдинг ", а през 2012 година продадено на немски вложител. Разследването на спецпрокуратурата също е обвързвано с продажбата на "Каолин ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР